top of page

Familjärt bröllop i Storuman

Uppdaterat: 6 jan.

FÖRBEREDELSER


Jesper och Mikaelas bröllopsdag började hemma hos dem där Mikaela gjorde sig i ordning tillsammans med sina kompisar. Efter att gänget åkt 7 mil fram och tillbaka under morgonen för att Mikaela skulle göra sitt hår hos en frisör i Sorsele, och ett smärre missöde med bilen på väg hem, var de taggade och pirriga inför dagen som äntligen kommit. Jesper och Mikaela planerade att gifta sig 2021 men blev tvungna att flytta fram sin dag ett år på grund av pandemin.


Efter att jag hängt med tjejerna en stund gick jag över till Jesper o co som förberedde sig hemma hos Jespers bror, bara ett stenkast från tjejerna.


Brudtärnor

FIRST LOOK


I två år lyckades Mikaela hålla det hemligt, att hon skulle lura sin blivande man under first look och istället låta en av hans nära vänner vara den som knackade honom på axeln. Jonte hade lyckats med att både gräva fram en klänning, som visserligen inte gick att knäppa, och att plocka en egen blombukett. Med som publik var Jespers storebror och deras kompis Jonas. Alla, inklusive jag själv, fick sig ett riktigt gott skratt när Jesper vände sig om.


När alla fått samla sig lite var det på riktigt, då kom Mikaela där, vacker som en dag och Jesper fick äntligen se henne i klänningen som hon gömt från honom i två år. Jesper och Mikaela har varit tillsammans sedan gymnasiet och det gick INTE att missa kärleken i deras ögon.


Marskalkar, bestman

VIGSEL


Jesper och Mikaela gifte sig i Stensele kyrka, Sveriges största träkyrka. Den är minst sagt ståtlig! Mikaela kommer från en musikalisk familj vilket verkligen speglade sig i vigseln. Jag ryser fortfarande varje gång jag hör A million dreams från The greatest showman som sjöngs och spelades när Mikaela och gick fram till altaret där Jesper och brudföljet väntade. Det var helt galet vackert och mäktigt. Under vigseln sjöng också två solister, Amanda gjorde en underbar version av Adeles One and only och Linnea avslutade vigseln med Something new som fick fortsätta tills kyrkan var tom och alla gäster var redo att fira!PORTRÄTT


I samband med First look passade jag på att ta några snabba bröllopsporträtt på Jesper och Mikaela innan vi tog några bilder på dem tillsammans med brudföljet. Resten av porträtten tog vi efter vigseln. När det passar bäst att ta porträtten beror helt på hur bröllopsdagen är planerad och vad brudparet känner passar dem bäst, och hur mycket tid de vill lägga på dem. Jag brukar säga att en timme ungefär kan vara lagom, men jag har också gjort porträttfotograferingar på tio minuter och två timmar.

Brudporträtt, bröllopsporträtt

Brudfölje

Efter vigseln och alla kramar åkte jag med i bilen som brudparet åkte i. Jag tycker om att få bilder på allt som händer under dagen, då kan också transporten vara viktig! Vi åkte tillsammans till en timmervälta för att få personliga och varma porträtt och ja, jag kan inte säga annat än att både jag och brudparet älskar dem!


"Vi är otroligt nöjda! Redan efter första mötet kände vi hur professionell Sara var, hon kändes mer som en skön kompis än att hon bara var där för att göra sitt jobb, vilket vi uppskattade otroligt mycket när vi var nervösa inför bröllopet och fotograferingen. Under själva dagen kände vi oss inte stressade alls över att inte få bild på allt vi ville och vi var bekväma och avslappnade under fotograferingen. Med en kombination av Saras härliga personlighet, hennes idéer och lyhördhet för våra önskemål resulterade det i magiska bilder som vi aldrig kommer tröttna på. Vi är otroligt tacksamma och hade inte kunnat önska mer!"


FESTEN


Bröllopsfesten hölls på en loge i Storuman där de kunde få plats för alla sina gäster. Det är det första brudpar behöver tänka på när gästlistan är skriven, vilken typ av lokal de vill ha där också alla gäster får plats. Jesper och Mikaela hade dukat långbord och gjort lokalen riktigt mysig med hjälp av ljus och ljusslingor. Jag var med på Jesper och Mikaelas bröllopsdag fram till att det var dags för dem att börja äta, då var det dags för mig att lämna festen och åka hem. Det var en fantastisk dag jag alltid kommer bära med mig, en dag fylld med vänskap, kärlek och väldigt mycket skratt. Tack.Comentarios


bottom of page